Healesville Project: Eco-friendly house

 

 

 

This house situated in an idyllic spot in between Hills and wineries in the heart of the Yarra Valley, is an eco-friendly project developed by the builder: Spacebuilt.

According to the philosophy of the project it was important to offer a natural finish (Tadelakt) with warm and earthy tones by inviting the outside nature in and working in harmony with the smooth internal concrete floor.

We took advantage of the incoming natural light to emphasize the cathedral ceiling by using the same finish as was used on the walls. In order to achieve a seamless look we also applied the same finish to the bath as well as the niches, giving you this "minimalistic" feeling. 

In this project we had a chance to fully express our philosophy by using Ecofriendly products, perfectly in line with the most advanced environmental design.

 

                           Mario Speziari